Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 373
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 97
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 24
Polecam.
Odsłon: 425
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 373
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 97
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 24
Polecam.
Odsłon: 425
Składniki
Do garnka wlej pół szklanki letniej wody. Dodaj drożdże, cukier i 3 łyżki mąki. Wymieszaj i odstaw w ciepłe miejsce. Por oczyść i pokrój w paseczki. Podsmaż na rozpuszczonym na patelni maśle. Boczek pokrój w kostkę i wysmaż na patelni.
Do mąki dodaj łyżeczkę soli, zaczyn i pół szklanki letniej wody. Zagnieć ciasto, poprósz je lekko mąką, przykryj ściereczką i wstaw w ciepłe miejsce, aby wyrosło. Do wyrośniętego ciasta dodaj boczek, por, groszek i zioła.
Formę na babkę wysmaruj tłuszczem, wysyp bułką tartą i rozsmaruj w niej ciasto. Odstaw na 20 minut, a następnie piecz w nagrzanym piekarniku w 170° C przez 50 minut.Źródło: Na żywo