Do góry

Przekąski Przepis na:

Słone babeczki z awokado i anchois

Przepis dnia 2016-01-05
Słone babeczki z awokado i anchois

Autor: Obserwator

Przepisów i artykułów: 740 Ocena: 14240

Dodano: 31.12.2015

Odsłon: 2642

Przystawka na różne okazje. Jej zaleta ? Szybka , prosta a zarazem smaczna, czegóż chcieć więcej...

Składniki

  • 1 szt awokado
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • pieprz świeżo mielone
  • 3 szt filecików anchois
  • kiełki brokuła
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Dojrzałe awokado wydrążyłem. Jajko ugotowane na twardo obrałem i posiekałem na mniejsze kawałki. Miąższ awokado , jajko i 3 fileciki anchois połączyłem, dodałem 2 łyżeczki oleju z oliwek, w którym były fileciki. Doprawiłem świeżo zmielonym pieprzem.
    Wszystko zmiksowałem. Tak przygotowaną masą wypełniłem wcześniej przygotowane słone babeczki (można użyć gotowych). Udekorowałem kiełkami brokułu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń