Do góry

Przekąski Przepis na:

Slone pierozki z mortadela.

Przepis dnia 2010-10-18
Slone pierozki z mortadela.

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 976

Dodano:

Odsłon: 18814

Tanie i smaczne.

Składniki

  • maka, 150g
  • maslo, 100g
  • ser bialy, 100g
  • Jaja, 2
  • mortadel, 150g
  • ser zolty tarty, 75g
  • czosnek, 2 zabki
  • kminek,sol grubo ziarnista,slodka papryka
  • papryka czerwona i zielona, po pol
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. do miski wsyp make,wbij jajko dodaj maslo i rozdrobniony ser dosmacz sola i wyrob ciasto,ciasto moze sie lepic,ale tak ma byc,cisto przykryj i wstaw do lodowki na 1godz

  2. mortadel,czosnek i papryki drobno posiekaj,dodaj ser zolty i jajko dosmacz pieprzem i papryka.

  3. schlodzone ciasto rozwalkowac przy pomocy maki,na grubosc okolo 5mm.

  4. z ciasta wykrawac szklanka kuleczka,na srodku kazdego klasc lyz nadzienia i zlepiac male pierozki.

  5. ulozyc na natluszczonej blasze,posmarowac rozmaconym jajem posypac sola i kminkiem,ostroznie z sola,sol grubo ziarnista jest bardzo slona.

  6. piec w rozgrzanym piekarniku do 180s przez 10-15 min,podawac z ¨salata z rukoli.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jagienka 13 marca 2011 Badrzo ladnie wygladaja,smakuja pewnie tez dobrze.Pasuja pewnie do barszczyku...az slinka leci!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wz31 14 października 2010 Bardzo ciekawy przepis. Koniecznie do wypróbowania.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń