Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Słoneczne bułeczki"
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 66
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 72
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 66
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 72
Składniki
Bułki (np. do hamburgerów) przekrój na połówki. Górne połówki ozdób żółtym pisakiem lukrowym, tworząc obrazek uśmiechniętego słoneczka. Pozostaw do zastygnięcia.
W tym czasie twarożek przełóż do miski. Dodaj łyżkę miękkiego masła oraz sok wyciśnięty z cytryny. Utrzyj na gładką masę. Dopraw do smaku cukrem pudrem.
Banany umyj, obierz ze skórki, odetnij końcówki. Resztę miąższu pokrój w cienkie plasterki. 5 dag gorzkiej czekolady grubo posiekaj, zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych oczkach lub zestrugaj nożem szczelinowym do jarzyn.
Spodnie połówki bułeczek posmaruj warstwą kremu twarożkowego, obłóż plasterkami bananów i posyp wiórkami gorzkiej czekoladą. Przykryj ozdobionymi wcześniej połówkami.
czas ok. 20 min; porcja – 370 kcal, cena 2,50 zł
Pyszny deser przyrządzisz, dusząc 2 obrane i przekrojone na połówki banany w syropie z łyżki masła, 2 łyżek cukru, opakowania cukru waniliowego oraz soku z połowy cytryny. Po kilku minutach owoce wyjmij. Podawaj z dżemem.Źródło: Świat kobiety