Do góry

Przekąski Przepis na:

Słowackie utopence

Słowackie utopence

Autor: gvlba

Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 2312

Dodano: 27.09.2010

Odsłon: 9315

niecodzienne wykorzystanie i przechowywanie paróweczek

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Parówki przekrajamy na pół,cebule kroimy w piórka.Układamy warstwami w słoiku(parówki-cebula,parówki-cebula)OK 3 litrów wody gotujemy,dodajemy ziele angielskie i listej dodac 1/4 litra octu.Zagotowac.Zalac słoiki i mocno zakręcic.Po ok 2 tyg są gotowe

  2. Ten przepis znalazłam w zeszycie z przepisami mojej prababci która pochodziła z Ukrainy.Są to parówki które można przechowywac bardzo długo,po otwarciu słoika nawet do 3 tygodni

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Vesola 22 lipca 2011 mmm i świetne jako zakąska ;-) Jeżdżąc do Czech często kupowaliśmy utopnce a teraz wreszcie dzięki Tobie będę mogła sama przyrządzić ;-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kicia1 21 maja 2011 paskudna2206 zgadzam się z toba w pełni...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

paskudna2206 01 maja 2011 ale one są naprawdę pyszne!!!!po ca ta krytyka dla mnie bez sensu:))))świetna przekąska:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sylwwwia1980 04 kwietnia 2011 wystarczy zamrozić i też można dłużej je przechować, nie widzę sensu w robieniu sobie załogi zaprawianiem ich:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gvlba 01 października 2010 Może i niema sensu ich długo trzymac ale parówki tak przygotowane magą dłużej stac,bez obawy że zrobią się ''oślizłe'' i mają niepowtarzalny smak.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń