Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto jest smaczne, pachnie pomarańczami i smakuje wyśmienicie..............SMACZNEGO!!!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 200
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 200
Składniki
do misy robota wsypać cukier, jajka, sól i widelcem roztrzepać, wsypać mąkę, wlać letnie mleko, roztopione wystudzone masło, wsypać mąkę, drożdże i dodać kandyzowaną skórkę pomarańczy - użyłam swojej domowej - trochę skórki zostawić do dekoracji ciasta
hakiem robota wyrabiać z 8 minut i zostawić do wyrośnięcia na 1 godzinę
wyrośnięte ciasto hakiem robota kilka razy zamieszać aby odgazować ciasto
dwie keksówki 22x11 cm - wysmarować masłem, posypać tartą bułką i włożyć ciasto drożdżowe, zostawić na 20 minut aby podrosło
piec w 200 C około 35-40 minut, do suchego patyczka
LUKIER: lukier zrobiłam nie za gęsty, cukier puder wymieszać ze śmietaną i ciut sokiem z cytryny, posmarować ciasto i posypać skórką