Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowita buraczkowa z podsmażanymi ziemniaczkami
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 351
Polecam.
Odsłon: 787
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36371
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 451
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 351
Polecam.
Odsłon: 787
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36371
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 451
Składniki
Wszystkie składniki do bulionu wrzucić do garnka, zalać 3 litrami zimnej wody, zagotować, zmniejszyć ogień do minimum i gotować pod przykryciem przez około 1,5 godziny.
Obrać buraczki i pokroić w drobne słupki. Cebulę, czosnek posiekać i podsmażyć na patalni.
Po 1,5 godziny odcedzić bulion od składników. Odłożyć do miseczki grzybki i marchewkę.
Do bulionu wrzucić pokrojone buraczki i gotować przez 40 minut.
Grzybki posiekać, marchewkę pociąć w talarki, natkę pietruszki posiekać i wszystko razem z podsmażoną cebulą i czosnkiem dodać do bulionu. Doprawić solą i pieprzem.
Podawać ze świeżo podsmażonymi pokrojonymi w kostkę ziemniakami.