Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 98
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 41
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 109
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 98
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 41
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 109
Składniki
Czosnek posiekaj i utrzyj z odrobina soli.Jogurt połącz z musztardą i dokładnie wymieszaj .Mięso natrzyj sola,pieprzem,papryką,czosnkiem i zalej mieszanką jogurtu z musztardą.Całość odstaw na co najmniej 2 godziny w chłodne miejsce.Po tym czasie z mięsa usuń rękoma nadmiar zalewy jogurtowej. Każdy kawałek kurczaka zawiń w plastry boczku.
Tak przygotowane mięso włóż na ok.60min do piekarnika nagrzanego do 180 st.Piecz do zrumienienia boczku