Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 535
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 82
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7783
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 535
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 82
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7783
Składniki
Słonine pokroic w kostkę(ja lubie w bardzo drobną kostkę) żeby lepiej się kroiło proponuje włożyc na 15 min do zamrażarki.Słonine włożyc do garnka,najlepiej aluminiowego,smażyc dopóki nie zacznie się wytapiac i nie zaczną się robic skwarki.Pokroic cebule w kostke,czosnek przecisnąc przez praske i wrzucic do smalcu,przyprawic i chwile smażyc,uważając aby się nie spaliło.Przestudzony smalec przelac do miseczki.Po jakiś 2 godz powinien się ''''związac''''
Proponuje chlebek posmarowany smalcem,z ogórkiem i cebulką.Tz pajda górala