Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Smalec przecedzany, o smaku cebulki i czosnku"
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1333
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5136
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 221
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 316
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1333
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5136
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 221
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 316
Składniki
Do garnka z grubym dnem włóż słoninę. Podgrzewaj na malutkim ogniu. Im wolniej się topi, tym lepiej. Boczek pokrój w plastry. Jabłka umyj, pokrój w półksiężyce. Połóż na wierzchu słoniny. Dodaj cebule pokrojone w cząstki i czosnek posiekany w słupki. Gdy słonina zacznie się topić, delikatnie zacznij mieszać . Cały czas smaż na malutkim ogniu, aż tłuszcz się wytopi.
Gotowy smalec dopraw solą, przestudź, następnie przelej przez sitko do słoików, oddzielając czysty smalec od jabłka, cebuli, czosnku i skwarek. Zastudź. Wspaniale smakuje rozsmarowany na pieczywie typu graham, z kiszonym ogórkiem i czerwoną cebulką.Źródło: Świat kobiety