Do góry

Dania główne Przepis na:

Smalec z wątróbką

Smalec z wątróbką

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28005

Dodano:

Odsłon: 3

Sprawdzony przepis na "Smalec z wątróbką"

Składniki

  • 1 kg słoniny
  • 1 kg wątróbki (wieprzowej lub drobiowej)
  • 4 cebule
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Słoninę zmiel w maszynce. Stop ją w garnku z grubym dnem na małym ogniu. Następnie odstaw, żeby troszkę ostygła.

  2. Wątróbkę oraz cebulę również zmiel, dodaj do słoniny i smaż ok 20 minut. Przestudź. Dopraw do smaku. Wlej np. do słoiczków, zakręć i po całkowitym wystygnięciu wstaw do lodówki.

  3. Jeśli chcesz, by smalec miał całkiem gładką konsystencję, przed całkowitym zastygnięciem zmiksuj go porcjami i dopiero przełóż do słoiczków.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń