Do góry

Śniadania Przepis na:

Smalec z wędlin i mięsa.

Smalec z wędlin i mięsa.

Autor: Docherro

Przepisów i artykułów: 526 Ocena: 8550

Dodano: 12.09.2017

Odsłon: 6044

Robię taki smalczyk już od lat ,zawsze się sprawdza,jest pyszny i aromatyczny.Taka niby mielonka ze słoika. Bardzo polecam:)

Składniki

  • wędzone podgardle 30dkg
  • słonina 30dkg
  • laska kiełbasy około 20dkg
  • mięso wieprzowe pieczone około 20dkg
  • czosnek 5 ząbków
  • majeranek łyżka
  • tymianek łyżeczka
  • papryczki chili 2szt
  • papryka żółta pomidorowa
  • Ziele angielskie 6szt
  • sól do smaku
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Słoninę i podgardle zmielić i dać do topienia.
    Gdy już jest stopiona dodać zmieloną kiełbasę,boczek,ziele angielskie, oraz mięso.
    Topić na małym ogniu.
    Pod koniec dodać żółtą zmieloną paprykę,czosnek ,oraz drobniutko pokrojoną papryczkę chili bez pestek.

    Doprawić majerankiem,tymiankiem i solą.

    Przelać do pojemników.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 14 września 2017 Cudny maź na chleb <3 Kocham <3 Do tego ogórek kiszony lub pomidor <3 Mniam <3 Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kardamonovy 12 września 2017 Oj znalazłabym u mnie amatorów na to :). Kiedyś zrobię na pewno.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 12 września 2017 Niektórzy mówią, że niezdrowo i że cholesterol.
Widział ktoś tego wspominanego na końcu ? Ja nie :))
Wszystko jest dobre, ważne tylko, aby nie przesadzić z ilością ;)
Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń