Do góry

Dodatki Przepis na:

Smalec ze skwarkami z kaczki.

Smalec ze skwarkami z kaczki.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1343 Ocena: 16411

Dodano:

Odsłon: 1609

Bardzo dobry smalec na chleb, do pieczenia i smażenia.

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wymyte i ocieknięte skórki kroimy w kostkę troszkę solimy, pieprzymy i wrzucamy na gorącą patelnię.

  2. Smażymy do wytopienia się tłuszczu i zarumienienia się skwarek powstałych z reszty skórek.

  3. Smalec kaczy lub gęsi jest zdrowszy od smalcu wieprzowego. Możemy używać tego smalcu do smażenia jak i pieczenia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń