Do góry

Dodatki Przepis na:

smalec ze słoniny i podgardla...

smalec ze słoniny i podgardla...

Autor:

Przepisów i artykułów: 117 Ocena: 1461

Dodano:

Odsłon: 5814

doskonale smakuje z pieczywem, dobry do smażenia, duszenia np. kapusty............SMACZNEGO!!!

Składniki

  • podgardle surowe 50 dag
  • słonina 70 dag
  • liście laurowe 2 sztuki
  • ziele angielskie 4 sztuki
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. słoninę i podgardle surowe zmielić w maszynce do mięsa na średnich oczkach sitka

  2. teflonowy garnek rozgrzać i wsypać zmielony tłuszcz, co jakiś czas zamieszać, gdy zacznie się wytapiać to na mniejszym ogniu topić, skwarki się za mocno nie spieką a tłuszcz się dobrze wytopi

  3. gdy skwarki są rumiane wrzucić ziele angielskie i liście laurowe, zostawić do wystygnięcia, przelać do smalec do naczynia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń