Do góry

Przekąski Przepis na:

Smarowidełko do chleba

Smarowidełko do chleba

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 3

Dodano:

Odsłon: 4813

Coś w zamian tych "pysznych" wędlin, które mamy w sklepach. Przepis zapożyczony z wyszperanej gazetki...

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki mielimy. Przetapiamy słoninę, jak się wytopi dodajemy kiełbasę, po 10 minutach pieczarki i znów po 10 min paprykę. Mieszamy dokładnie i przyprawiamy. Gorące rozlewamy ostrożnie do słoików i ustawiamy dnem do góry. Najlepsze jest na drugi dzień.

  2. Mnie z tych proporcji wyszło 6 sporych słoików ale błyskawicznie się rozeszło po znajomych :) kto spróbował to chciał więcej:) P.S. Chcę dodawać zdjęcia ale mam mały problem - nie mogę wycelować z rozmiarem, albo jest za duże albo za małe. Macie jakiś pomysł?

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

andzia0474 24 czerwca 2013 A jak długo taki słoik może stać w lodówce?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ola100 07 listopada 2012 kolezanka mnie poczestowala ale podlala woda i to sie dusilo az wszystk bylo miekkie pyszne 2 godz.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 01 listopada 2012 W zamian pysznych wędlin, ale z kiełbasą? Coś mi tu nie gra. :/ Wybacz, ale to nie w moim guście.

Jeśli chodzi o zdjęcia, wypróbuj program "picture resizer", jest prosty, ściągniesz go za darmo z netu. Wybierz opcję zdjęć medium. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń