Do góry

Dania główne Przepis na:

smarowidlo do chleba z cieciorki

smarowidlo do chleba z cieciorki

Autor: anetaa26

Przepisów i artykułów: 168 Ocena: 4102

Dodano: 18.01.2013

Odsłon: 8352

Moje pierwsze danie z cieciorka- jestem pozytywnie zaskoczona efektem :-)

Składniki

  • cieciorka sucha, 200g
  • cebula, 1 szt
  • czosnek, 3 zabki
  • oliwa, 4 lyzki
  • sol, pieprz, ostra papryka mielona, wg uznania
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cieciorke namaczamy na noc, na 12h (wody ma byc 2 razy wiecej, niz cieciorki). Po tym czasie nalezy ja oplukac, zalac swieza woda i gotowac, az bedzie miekka. Odsaczyc na sicie, wystudzic.

  2. Cebule drobniutko posiekac,posolic, smazyc az do lekkiego zrumienienia. Dodac posiekany czosnek, pieprz i papryke i jeszcze chwilke podsmazyc (zdjec z gazu kiedy poczujemy intensywny zapach czosnku).

  3. Cieciorke przelozyc do miski, dodac oliwe, zmiksowac blenderem na gladka mase. Dodac cebulke i czosnek, ponownie zmiksowac. Schlodzic w lodowce i zajadac ze smakiem :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma 18 stycznia 2013 Nie próbowałam cieciorki, ale narobiłaś mi niesamowitego smaka na tą pastę.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń