Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Smarowidło z bryndzy i pistacji"
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 48
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 48
Składniki
Obierz czosnek, opłucz szczypiorek i wszystko to pokrój drobno. Lekko upraż na suchej patelni pistacje, poczekaj, aż ostygną, i posiekaj na grubo.
Wymieszaj w misce bryndzę z mascarpone, dodaj czosnek, 3/4 posiekanego szczypiorku i 3/4 pistacji. Dopraw do smaku solą, pieprzem i ew. rozrzedź, dodając trochę kwaśnej śmietany lub jogurtu.
Pokrój bagietkę na kromki, na suchej patelni opiecz je do przyrumienienia i poczekaj, aż ostygną. Następnie posmaruj je przygotowaną pastą, posyp resztą pistacji i szczypiorkiem. Podawaj natychmiast.
Czas przygotowania: 20 minut. Poziom: łatwy.Źródło: TV14