Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przypadkiem zostawiłam bułkę bez przykrycia na noc i stała się czerstwa, a że nie lubię niczego marnować postanowiłam coś z nią zrobić.
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 457
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 81
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 153
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 457
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 81
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 153
Składniki
Bułkę pokroić na mniejsze kromki. W osobnej miseczce wymieszać jajko, mleko oraz wodę. Doprawić solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Każdą kromkę moczyć w przygotowanej mieszance przez minutę tak aby ładnie wchłonęła mieszankę. Smażyć na rozgrzanym oleju pod przykryciem. Smacznego.