Do góry

Śniadania Przepis na:

Smażona bułka

Smażona bułka

Autor:

Przepisów i artykułów: 99 Ocena: 396

Dodano:

Odsłon: 319

Przypadkiem zostawiłam bułkę bez przykrycia na noc i stała się czerstwa, a że nie lubię niczego marnować postanowiłam coś z nią zrobić.

Składniki

  • 1 bułka (u mnie czerstwa)
  • jajko
  • szklanka mleka
  • 1/4 szklanki wody
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Bułkę pokroić na mniejsze kromki.

    W osobnej miseczce wymieszać jajko, mleko oraz wodę. Doprawić solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.

    Każdą kromkę moczyć w przygotowanej mieszance przez minutę tak aby ładnie wchłonęła mieszankę.

    Smażyć na rozgrzanym oleju pod przykryciem.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

amelka_j 17 lipca Ja robię w wersji na słodko, do jajka dodaję tylko mleko, wody już nie trzeba. Reszta jak w opisie wyżej, no i z ulubionym dżemikiem własnej roboty. Są to tak zwane tosty francuskie pychotka.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ErJot 16 lipca Fajny pomysł. Też nie lubię wyrzucać pieczywa więc pomysł z pewnością wykorzystam:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń