Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie z kurczaka
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 178
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 178
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Wymyte i wyczyszczone ćwiartki wkładamy do miseczki w której zamarynujemy. Cebulę obraną kroimy w piórka, czosnek kroimy w plasterki, wkładamy do miski z ćwiartkami. Posypujemy solą, pieprzem i majerankiem, mieszamy wszystko dolewając po trochu olej czosnkowy z bazylią. Dobrze natarte ćwiartki przyprawami i oliwą zakrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na godzinę. W między czasie obieramy i myjemy ziemniaki, wkładamy do garnka z wodą, solimy i gotujemy. W między czasie smażymy na patelni nasze ćwiartki z kurczaka pokryte łodyżkami lubczyku i cebulą.
Usmażone ćwiartki kurczaka wykładamy na talerze z ugotowanymi ziemniakami posypanymi koprem i pietruszką i surówkę. Smacznego!!!