Do góry

Dania główne Przepis na:

Smazona kapusta kiszona

Smazona kapusta kiszona

Autor:

Przepisów i artykułów: 171 Ocena: 2850

Dodano:

Odsłon: 24952

Wspaniale danie, jako dodatek do ziemniakow z miesem duszonym. Dosc szybkie i proste danie, bardzo, bardzo smaczne.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Przepis jest prosty, na patelnie wlewamy olej, jakies 5 lyzek nawet, i wrzucamy urocza kapustke, pokrojona na cieniutkie piorka sympatyczna cebulke, boczek lub kielbaske drobno pokrojone i przyprawy. Z poczatku podlewam zawsze 1/2 litra wody, mieszam dosc czesto, woda ma sie odparowac, a kapustka smazyc, do momentu, az sie skarmelizuje troche na zloto, tzn nie cala, ale w ostatnim etapie smazenia zostawiam wszystko jeszcze na pare minut bez mieszania ( juz dosyc zesmy namieszali :-)) na ogniu i zdejmuje,Od spodu kapusta powinna nabrac zloto brazowego koloru.

  2. Do tego beda konieczne ziemniaczki, moze takze i mieso (dla mnie najlepiej karkowka duszona w sosie wlasnym) Bardzo, bardzo smaczne, no i zdrowe takze. SMACZNEGO :-))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń