Do góry

Przekąski Przepis na:

Smażona mozzarella

Smażona mozzarella

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 32

Dodano:

Odsłon: 2265

Niebo w gębie :-)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W dużym rondlu podsmaż na średnim ogniu posiekany czosnek, aż zabrązowieje. Pomidory zgnieć widelcem i razem z sokiem z puszki dodaj do garnka. Dopraw posiekaną bazylią, solą i pieprzem. Zagotuj całość, a następnie duś na małym ogniu pół godziny, aż pomidory zmiękną

  2. Kotlety z mozzarelli przygotuj tak samo jak klasyczne kotlety z mięsa. Podawaj z sosem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

zanet184 19 sierpnia 2010 można w samej bułce, można w jajku i bułce. moja siostra spróbowała nawet w jajeczku, mące, jajku i dopiero w bułce

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nudziara 19 lutego 2010 Tak,trzeba ser opanierowac w ten sam sposob co kotlety np.schabowe,czyli w jajku i w bulce.
Nie wiem po co dusic pomidory z puszki aż pół godz.,one sa miękkie już same w sobie

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nudziara 19 lutego 2010 Pomidory z puszki dusić pół godziny? ciekawe po co tak długo,one same w sobie są miękkie.
Mozarelle trzeba opanierować,tak jak schabowe,w jajku i bulce tartej

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

TaiPan 19 lutego 2010 No właśnie , przydało by się sprostowanie ..... Jak kotleciki schabowe ? Jajeczko i bułka ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

TaiPan 19 lutego 2010 No własnie , przydało by się sprostowanie ..... Zrobić to jak poczciwe schabowe ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

eses 18 lutego 2010 Zapowiada się nieźle.. ale jak przygotować "kotlety z mozarelli" ?? obsmażyć w bułce tartej, czy zagnieść i wymieszać z jajkiem?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń