Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i zdrowa ryba, smażona tuszka morszczuka podana z ziemniakami i surówką.
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 85
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 87
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 85
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 87
Składniki
===surówka=== surówka z kiszonej kapusty Składniki: kiszona kapusta z żurawiną cebula oliwa pieprz ziołowy Wykonanie surówki: Kapustę lekko odciskamy z soku, dodajemy pokrojoną połowę cebuli w drobną kostkę, pieprz ziołowy, troszkę oliwy i wszystko dokładnie mieszamy.
Tusze z morszczuka pozbawiamy łusek, wnętrzności, dobrze płuczemy, posypujemy solą i pieprzem ziołowym.
Smażymy na gorącym oleju z obu stron na rumiany kolor.
W między czasie gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki, po ugotowaniu zlewamy wodę i odparowujemy, tłuczemy i nakładamy na talerz. Podajemy z usmażoną tuszą morszczuka i surówką z kiszonej kapusty. Smacznego!!!