Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty sposób by niejadek zjadł obiadek:). Dzieci nie przepadają za warzywami, natomiast w takim wydaniu na pewno zasmakuje. A i dorosły nie pogardzi takim przysmakiem.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32588
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 65
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 91
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 939
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 338
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32588
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 65
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 91
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 939
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 338
Składniki
Bakłażana dokładnie myjemy i osuszamy. Kroimy na krążki o średnicy ok. 0,5 cm. Solimy z każdej strony i odstawiamy na ok. 60 minut aby pozbyć się goryczki. Po tym czasie dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą aby pozbyć się nadmiaru soli. Mozarellę odsączamy z zalewy i również kroimy na cienkie plasterki.
Składamy na przemian plasterek Bakłażana, mozarelli i znów Bakłażan. Następnie maczamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju ok. 3 min z każdej strony aż się zrumienią. Przekładamy na ręcznik papierowy aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Tak przygotowanego Bakłażana możemy podać z sałatką jako pełny obiad bądź podawać jak przekąskę.