Do góry

Przekąski Przepis na:

Smażone Boczniaki

Smażone Boczniaki

Autor:

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 2229

Dodano:

Odsłon: 2577

Dla wielbicieli grzybów pod każdą postacią

Składniki

  • Składniki w opisie :)
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Składniki

    • 250g boczniaków,
    • 1 cebula czerwona,
    • 3 łyżki dobrej jakości ketchupu,
    • 3 – 4 łyżki sosu sojowego,
    • odrobina oleju,
    • pieprz mielony,
    • liść laurowy.

    1-2 os. 30 min łatwe tanie
    Przygotowanie

    Boczniaki oczyścić lekko zwilżonym ręcznikiem papierowym (nie powinno się ich myć pod bieżącą wodą, bardzo szybko ją wchłoną i staną się gąbczaste). Włożyć je do miski i zalać mieszanką sosu sojowego i ketchupu, dodać liść laurowy, dokładnie pokryć wszystkie boczniaki w sosie i odstawić aż lekko go wchłoną.
    Cebulę pokroić w piórka, wrzucić na rozgrzany na patelni olej i podsmażać aż zmięknie. Następnie dodać boczniaki, całość podsmażyć. Na koniec doprawić świeżo mielonym pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń