Do góry

Dania główne Przepis na:

Smażone ćwiartki z kurczaka, szare kluski, surówka.

Smażone ćwiartki z kurczaka, szare kluski, surówka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1099 Ocena: 11908

Dodano:

Odsłon: 377

Smażone ćwiartki kurczaka podane z podsmażonymi szarymi kluskami i surówką z kiszonej kapusty.

Składniki

1-2 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wymyte, osuszone ćwiartki kurczaka nacieramy przyprawą do drobiu i wstawiamy do lodówki na godzinę. W między czasie szare kluski rozdrabniamy na mniejsze kawałki. Robimy surówkę z kiszonej kapusty. Lekko odciśniętą kapustę rozdrabniamy nożem, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, pieprz ziołowy i oliwę. Dokładnie mieszamy.

  2. Na rozgrzanej patelni z tłuszczem smażymy ćwiartki z kurczaka na rumiany kolor, smażymy do miękkości mięsa,około 60 minut. Usmażone ćwiartki wykładamy na talerze a na patelnię wkładamy szare kluski i smażymy, kilkakrotnie przewracamy. Usmażone kluski wykładamy obok usmażonych ćwiartek, podajemy z wcześniej przygotowaną surówką.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń