Do góry

Przekąski Przepis na:

Smażone części z drobiu do chleba.

Smażone części z drobiu do chleba.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1068 Ocena: 11258

Dodano:

Odsłon: 347

Usmażone, przyprawione ziołami części z kurczaka i kaczki.

Składniki

  • nogi z kaczki 2 szt.
  • filet z kaczki ze skórą 1 cały
  • filet z kurczaka 1 szt.
  • ćwiartka z kurczaka 1 szt.
  • przyprawa do drobiu "Indyk"
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wymyte osuszone kawałki drobiu przyprawiamy mieszanką przypraw do drobiu.

  2. Filet i nogi kaczki lekko nacinamy. Smażymy na patelni bez tłuszczu, tłuszczu wytopi się wystarczająca ilość z naciętych części kaczych.

  3. Smażymy pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości i zarumienienia się części drobiu.

  4. Usmażone kawałki podajemy jako przekąska z domowego wypieku chlebem.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń