Do góry

Dania główne Przepis na:

Smażone Filety z Pstrąga

Smażone  Filety  z  Pstrąga

Autor:

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 1415

Dodano:

Odsłon: 5480

Pożywne i zdrowe danie dla tych co lubią ryby.

Składniki

  • pstrągi, 2 szt.
  • sok z cytryny
  • łyżki masła, 2
  • łyżki margaryny, 2
  • jajko, 1 szt.
  • Przyprawy: Sól / Pieprz ziołowy
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ► Pstrągi wypatroszyć, wyfiletować, umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, posolić, popieprzyć i skropić sokiem z cytryny / odstawić do lodówki na około 120 minut /. ► Rybę obtoczyć w rozkłuconym jajku. ► Na patelni na rozgrzanym tłuszczu ( masło pół na pół z margaryną ) smażyć około 10 minut z obu stron aż skórka nabierze złotego koloru. Można podać na przykład z ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń