Do góry

Przekąski Przepis na:

Smażone jajka faszerowane pieczarkami

Smażone jajka faszerowane pieczarkami

Autor: Kobi

Przepisów i artykułów: 44 Ocena: 410

Dodano: 23.01.2018

Odsłon: 389

Przepyszne i ciekawe w podaniu jajka faszerowane z dodatkiem sosu czosnkowego Folwark. Doskonałe z remuladą duńską Folwark

Składniki

  • 5 jajek
  • ½ cebuli drobno posiekanej
  • 15 dkg pieczarek drobno pokrojonych
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz
  • 3 łyżki bułki tartej
  • olej
  • sos czosnkowy (użyłam Folwark bo jest delikatny)
  • remulada duńska
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo i odstawić do ostygnięcia. Ostrym nożem przekroić na pół i delikatnie wydrążyć lyżeczką. Białka i żółtka przełożyć do miski.

  2. Cebulę i pieczarki podsmażyć na patelni. Przełożyć do miski z jajkami dodać natkę, 2 łyżki sosu czosnkowego Folwark, szczyptę soli i pieprzu. Całość dokładnie wymieszać. Skorupki nafaszerować masą jajeczną, wierzch obtoczyć w bułce tartej i przez 2 minuty smażyć na rozgrzanym oleju. Serwować ciepłe. Można podawać z remuladą duńską.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 23 stycznia Jajka faszerowane są super, można je robić na wiele sposobów i zawsze świetnie smakują :)
Szybko i smacznie, pycha :D

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń