Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Smażone jarskie pierogi"
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 112
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 447
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32626
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 81
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 109
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 112
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 447
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32626
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 81
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 109
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto. Cebulę posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę i czosnek, połowę dodaj do sera, a do reszty dołóż pomidory pokrojone w kostkę i dalej smaż, dopraw solą i pieprzem, duś, aż powstanie sos. Do sera i cebuli z czosnkiem dodaj zioła i żółtka jajek, dopraw solą, pieprzem i ostrą papryką, wymieszaj.
Ciasto rozwałkuj, wytnij kółka, nałóż na nie farsz i zlep. Pierogi ugotuj w osolonym wrzątku. Po przestudzeniu usmaż na głębokim tłuszczu. Podaj z sosem pomidorowym, udekorowane ziołami.Źródło: Świat kobiety