Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pewnie powszechnie znany, ale danie tak pyszne, że nie mogłam go pominąć.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 211
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 429
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 461
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 211
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 429
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 461
Składniki
Kapelusze kanii oczyszczamy, płukamy pod bieżącą wodą, odkładamy na chwilę do odcieknięcia na papierowy ręcznik. Jajka solimy i pieprzymy, rozkłócamy widelcem. Duże kapelusze przekrajamy na pół i panierujemy po kolei w mące, jajku i bułce tartej.
Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy grzyby (najpierw blaszkami do góry) po ok. 3 minuty z każdej strony. Można podawać z ziemniaczkami i surówką, albo z pieczywem - ja wcinam same, bez dodatków. Smacznego :)