Do góry

Dania główne Przepis na:

Smażone karasie

Przepis dnia 2010-06-18
Smażone karasie

Autor:

Przepisów i artykułów: 64 Ocena: 1349

Dodano:

Odsłon: 4623

coś pysznego dla amatorów ryb

Składniki

  • karasie, ilość dowolna
  • cytryna
  • przyprawa do ryb
  • Mąka pszenna
  • olej
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. wyczyszczoną i pozbawioną łusek rybkę skropić sokiem z cytryny,posypać przyprawą do ryb.Tak przygotowaną rybę dać na pół godziny do lodówki ,aby przeszła przyprawami,po tym czasie obtaczamy ją w mące i smażymy na oleju.SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń