Do góry

Desery Przepis na:

Smażone lody w chrupiącym kokosowym cieście od Ostra na Słodko

Smażone lody w chrupiącym kokosowym cieście od Ostra na Słodko

Autor:

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 839

Dodano:

Odsłon: 8852

Pyszne! łatwe!

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Uformowane gałki lodów układamy na owiniętej w folię aluminiową desce do krojenia. Wstawiamy do zamrażarki na godzinę.

  2. Jajka ubijamy z cukrem pudrem.

  3. Pokruszone płatki mieszamy z wiórkami kokosowymi.

  4. Każdą kulkę mocno zamrożonych lodów obtaczamy w jajku z cukrem , a następnie w mieszance płatków z kokosem ( dokładnie! )Czynnośc możemy powtórzyc w zalezności od tego jak grubą chcemy miec " skórkę ".

  5. Wstawiamy na kolejną godzinę do zamrażarki.

  6. W małym garnku bardzo mocno! rozgrzewamy olej.

  7. Każdą kulkę ( osobno! ) smażymy ok. minutkę na złoty kolor.

  8. Podajemy np. z sosem adwokatowym lub musem truskawkowym.Pycha!!!

  9. Z zewnątrz chrupiąca kokosowa skórka , a w środku zimne kremowe nadzienie ...

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

OstraNaSlodko 18 lipca 2012 Jak najbardziej!!!
Śmiało można zrobic panierkę z orzechów!!!
Polecam , bo są naprawdę pyszne!!!

Chrupiące z zewnątrz ... zimne , kremowe w środku! Ajjj!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Meg_KR 18 lipca 2012 Gratuluję pomysłu :) Ja w jednej z gazet miałam lody obłożone ciastem biszkoptowym i posmarowane ciastem bezowym a potem do piekarnika na kilka minut aż się zetną bezy.Twój pomysł też musi nieźle smakować.A tak przy okazji Nie przepadam za wiórkami kokosowymi czy można zastąpić posiekanymi orzechami lub płatkami migdałowymi?

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń