Do góry

Przekąski Przepis na:

Smażone paluszki krabowe - surimi

Smażone paluszki krabowe - surimi

Autor:

Przepisów i artykułów: 177 Ocena: 19371

Dodano:

Odsłon: 8679

Cześć! Lubicie surimi? Przyznam się, że ja po nie rzadko sięgam. Dzisiaj przepis na szybką przekąskę z surimi na ciepło. Przekąskę, którą możemy od czasu do czasu przygotować, gdy zabraknie nam pomysłu na inne danie lub gdy się spieszymy.

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do miseczki wbijam jajko, dodaję przyprawy i wszystko dobrze mieszam. Następnie dodaję mąkę i mieszam ponownie, aby powstało dosyć gęste ciasto, które ładnie oblepi surimi. Do ciasta wrzucam paluszki i dokładnie je nim pokrywam. Następnie przenoszę je do bułeczki tartej i w niej również surimi obtaczam.

  2. Na patelni rozgrzewam olej i na gorący kładę paluszki. Smażę na złoto ze wszystkich stron. Wyjmuję na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

  3. Gotowe, jeszcze ciepłe, chrupiące surimi podaję z sosem czosnkowym – w osobnej miseczce.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

marysiaz 17 stycznia 2015 Ja surimi zajadam się bardzo często, zazwyczaj w salatce pomidor, sałata, ogórek konserwowy, ocet balsamiczny i oliwa. Raz dodałam je też do lasagne (pycha!). Teraz widzę, że muszę je jeszcze usmażyć :-) dzięki za przepis!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń