Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowane pieczarki to doskonała przekąska.
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 134
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 270
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1786
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 294
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 134
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 270
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1786
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 294
Składniki
Jajka, musztardę i pieprz rozbełtać. Do drugiej miski wsypać bułkę tarta. Pieczarki obrać. Najlepiej jak są małe. Duże można przekroić na pół.
Pieczarki obtoczyć w jajku i bułce i smażyć na głębokim oleju.
Zrumienione odsączyć z tłuszczu.
Wodę, cukier, sól i ocet zagotować. Do słoików powkładać usmażone pieczarki. Dodać parę ziarenek ziela angielskiego i parę liści laurowych. Dodać pokrojoną w piórka cebulę. Zalać gorącym wywarem octowym. Przepis jest na trzy słoiki litrowe. Słoiki zamknąć i odstawić. Potrzeba ok.3 tyg , żeby pieczarki zamarynowały się.