Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Smażone pierogi"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 156
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 403
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 443
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 156
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 403
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 443
Składniki
Bułkę namoczyć. Mięso zmielić razem z cebulą i odciśniętą bułką. Wyrobić z żółtkiem i doprawić. Z podanych składników zagnieść elastyczne ciasto. Rozwałkować, wycinać krążki, nadziewać farszem i zlepiać fantazyjnie. Gotować w osolonej wodzie.
Kapustę poszatkować. Na rozgrzanych 2 łyżkach masła zeszklić cebulę, dodać kapustę, oprószyć solą i pieprzem i dusić do miękkości. Dodać koperek i zagęścić zasmażką.
Pierogi obsmażyć na złoty kolor na oleju i podawać z kapustą.
ok. 75 minut
Do farszu mięsnego można dodać po kawałku marchewki i pietruszki z zupy oraz nieco ziół, np. majeranku lub pieprzu ziołowego.Źródło: Twoje Imperium