Do góry

Dania główne Przepis na:

Smażone placuszki ryżowe z koperkiem

Smażone placuszki ryżowe z koperkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 240 Ocena: 4079

Dodano:

Odsłon: 18242

Placuszki o delikatnym smaku do których nadają się np:ostre sosy,surówki,smażona cebulka.

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować,przestudzić.Pestki dyni zmielić.Koperek posiekać.

  2. Oddzielić białka od żółtek.Z białek ubić sztywną pianę.Do piany dodawać kolejno mąkę,żółtka,ryż,zmielone pestki dyni,koperek,szczyptę gałki,oliwę i sos sojowy.Wymieszać wszystko delikatnie,doprawić pieprzem i solą a następnie smażyć małe placuszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 13 lipca 2012 kusisz takim pysznym przepisem, muszę zrobić .

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ik-a 05 lipca 2012 Uwielbiam takie bezmięsne kotleciki, placuszki. Takich jeszcze nie jadłam, brzmią przepysznie :-)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 04 lipca 2012 Irma:) u mnie nie rozpadały się.Najlepiej zrobić takie mniejsze placuszki,pozdrawiam:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 04 lipca 2012 Przepis brzmi apetycznie, ale czy podczas smażenia placuszki nie rozpadają się? Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń