Do góry

Przekąski Przepis na:

Smażone plantany

Smażone plantany

Autor:

Przepisów i artykułów: 177 Ocena: 19410

Dodano:

Odsłon: 5327

Jedliście kiedyś plantany? Odkryłam te skrobiowe banany niedawno i jestem totalnie zaskoczona ich smakiem. Mają bardzo dużo skrobi, a więc są ogromnie kaloryczne, a po usmażeniu smakują jak … pieczone ziemniaczki.

Składniki

  • 2 plantany
  • sól, pieprz, papryka ostra
  • olej do smażenia
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jedliście kiedyś plantany? Odkryłam te skrobiowe banany niedawno i jestem totalnie zaskoczona ich smakiem. Mają bardzo dużo skrobi, a więc są ogromnie kaloryczne, a po usmażeniu smakują jak … pieczone ziemniaczki.

    Jeżeli dbacie o linię, to oczywiście plantany nie znajdą się w Waszej diecie, ale warto choć raz ich spróbować.

  2. Plantany obieramy i kroimy na plasterki. Wrzucamy do miseczki, posypujemy przyprawami
    i mieszamy tak, aby pokryły one każdy plasterek plantana. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy na złoto z obydwu stron.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 25 lipca 2014 Ciekawy przepis. Przyznam, że o plantanach jeszcze nie słyszałam. Napisz gdzie można je kupić. Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń