Do góry

Przekąski Przepis na:

Smażone pomidory z fetą

Smażone pomidory z fetą

Autor:

Przepisów i artykułów: 234 Ocena: 4115

Dodano:

Odsłon: 394

Przepyszna przekąska także na grila

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Umyte pomidory pokroiłam ze skórka na grubsze plastry.
    Na oliwie podsmażyłam dwa lekko zgniecione ząbki czosnku, gdy się przyrumieniły wyjęłam je- mają oddać aromat.

    Zdjęłam patelnie z ognia, żeby nie pryskało i położyłam plastry pomidorów. Skropione oliwa pomidory można podsmażać na grillu na papierze do pieczenia.
    Pomidory smażyłam po kilka minut z każdej strony, aż będą miękkie i lekko przysmażone.

    Przełożyłam je na talerz, dodałam pokruszoną fetę i ulubione dodatki: chili dla ostrości, cebulę i dymkę dla świeżości, ziołową w smaku kolendrę i oliwki dla zrównoważenia słonego smaku.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (39)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń