Do góry

Śniadania Przepis na:

Smażone, rumiane kopytka.

Smażone, rumiane kopytka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1069 Ocena: 11271

Dodano:

Odsłon: 4291

Z ugotowanych ziemniaków które pozostały z obiadu zrobiłam kopytka i podsmażyłam je na tłuszczu.

Składniki

1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ziemniaki przeciskamy przez praskę, dodajemy 1/4 objętości ciasta mąkę, szczyptę soli i wyrabiamy. Z wyrobionego ciasta formujemy wałki które tniemy ukośnie w 4-5 centymetrowe kawałki, kopytka.

  2. Wycięte kopytka gotujemy w osolonej wodzie od wypłynięcia na wierzch 2-3 minuty. Ugotowane kopytka wyjmujemy łyżką cedzakową, studzimy.

  3. Ostudzone kopytka smażymy na rumiany kolor ze wszystkich stron.

  4. Usmażone wykładamy na talerz i konsumujemy.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń