Do góry

Przekąski Przepis na:

Smażone rydze.

Smażone rydze.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1378 Ocena: 17326

Dodano:

Odsłon: 4961

Jedne z najsmaczniejszych grzybów, nie tylko smażone, ale i w sosach, nadzieniach oraz marynowane. Polecam.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Oczyszczone, wymyte grzyby.

  2. Solimy, pieprzymy.

  3. Obtaczamy w roztrzepanym jajku.

  4. Tak namaczane w jajku rydze smażymy na gorącym tłuszczu z każdej strony na rumiany kolor.

  5. Usmażone rydze podajemy z chlebem, chyba że ktoś lubi inaczej je konsumować.


    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń