Do góry

Dania główne Przepis na:

Smazone skrzydelka kurze w czosnkowkej panierce

Przepis dnia 2011-08-27
Smazone skrzydelka kurze w czosnkowkej panierce

Autor:

Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 279

Dodano:

Odsłon: 7447

pyszne. latwe. lepsze niz w KFC

Składniki

  • skrzydelka kurze – ja uzylam tylko gorne czesci bez skory, 1kg
  • jajka, 2 szt
  • mleko, 1 szklanka
  • bulka tarta
  • maka zwykla
  • czosnek suszony, 2 lyzki
  • sol, pieprz i papryka slodka, mozna dac chili, do smaku
  • olej, do glebokiego smazenia
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. skrzydelka doprawic do smaku. Jajka zbeltac z mlekiem.

  2. Skrzydelka obtaczac pierw w mace, potem w jajku z mlekiem I nastepnie w bulce tartej wymieszanej z suszonym czosnkiem.

  3. Smazyc w oleju ok 6 min, az beda zloto-brazowe.. odsacac na papierze. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Hanan 29 sierpnia 2011 skrzydelka sa miekkie, dosmazone i nie suche... z tym moczeniem w zimniej wodzie to prawda... i zdecydowanie lepsze niz w KFC :P, no przynajmniej takie mi wyszly hehe bo to roznie bywa

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

koko6 25 sierpnia 2011 Po tak krótkim czasie smażenia nie mogą być miękkie,obsmażone jedynie,w KFC smażą podciśnieniowo i dlatego tak szybko dochodzą.Można je wcześniej wymoczyć w zimnej wodzie,będą miększe.Ogólnie zrobić skrzydełka podobne do KFC nie jest łatwo,nie jedna osoba na pewno próbowała i wie o co chodzi.Jednak do odważnych świat należy,jakie by nie wyszły to i tak się nikt nie zatruje.Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń