Do góry

Przekąski Przepis na:

Smażone skwary z boczku z cebulą i ziołami.

Smażone skwary z boczku z cebulą i ziołami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1119 Ocena: 12323

Dodano:

Odsłon: 570

Takie smażone skwary z boczku, idealnie nadają się na zakąskę w zimny wiosenny dzień, do wódeczki, oczywiście w weekend :)

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Potrzebujemy 3 kawałki boczku, około 1 kg.

  2. Cebulę kroimy w piórka i mieszamy z solą i przyprawami.

  3. Wymyte, osuszone kawałki boczku kroimy na grubsze plastry.

  4. Plastry boczku układamy na gorącej patelni, lekko natłuszczonej.
    Smażymy do zarumienienia się skwarek i do ich miękkości.

  5. Dodajemy zmiękczoną przez sól i zioła cebulę.

  6. Dusimy pod przykryciem do miękkości cebuli.

  7. Usmażone kawałkiy boczku z cebulą.

  8. Usmażone skwary nakładamy na talerz i konsumujemy z chlebem lub ziemniakami. Jak kto lubi.

  9. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń