Do góry

Przekąski Przepis na:

Smażone szparagi

Smażone szparagi

Autor: Kobi

Przepisów i artykułów: 38 Ocena: 326

Dodano: 19.06.2017

Odsłon: 834

Przepyszne chrupiące szparagi z sosem czosnkowym Folwark

Składniki

  • szparagi - pęczek
  • 1 jajko
  • mąka – do obtoczenia
  • Sól
  • olej
  • sos czosnkowy (np. Folwark)
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Szparagi podgotować 2 minuty w osolonej wodzie. Dobrze osuszyć.

    Obtoczyć w mące następnie w roztrzepanym jajku.

    Smażyć chwilę na rozgrzanym oleju aż się zarumienią.

    Podawać z sosem czosnkowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń