Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone żeberka wieprzowe z cebulą, ziemniakami i oliwkami. Polecam :)
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34760
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 185
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34760
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 185
Składniki
Z przypraw robimy mieszankę. Wymyte i ocieknięte z wody żeberka nacieramy przyprawami.
Smażymy na gorącej patelni z tłuszczem, każdy kawałek żeberka ze wszystkich stron na rumiano. Gdy żeberka będą zarumienione z każdej strony, podlewamy przegotowaną wodą i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości mięsa.
Jeżeli stwierdzimy że mięso w żeberkach jest już miękkie dodajemy pokrojoną, osoloną cebulę. Dusimy wszystkie składniki pod przykryciem do miękkości cebuli.
W między czasie gotujemy ziemniaki. Jeżeli cebula będzie miękka, zwiększamy temperaturę smażenia na 2-3 minuty żeby zredukować troszkę wody i zakańczamy smażenie.
Usmażone żeberka podajemy z ugotowanymi ziemniakami polanymi tłuszczem z cebulą oraz z sałatką warzywną i oliwkami. Smacznego :)