Do góry

Przetwory Przepis na:

Smażone zielone pomidory na zimę

Smażone zielone pomidory na zimę

Autor:

Przepisów i artykułów: 2249 Ocena: 13800

Dodano:

Odsłon: 3938

W zimie jak znalazł.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Papryczki przekroić wzdłuż i oczyścić z nasion. Rozgrzać olej, dodać drobno posiekany czosnek, ostrą papryczkę, odsączone oliwki i smażyć przez 5 minut. Następnie dodać pokrojone pomidory i dusić powoli przez następne 5 minut. Po czym włożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zakręcić i pasteryzować przez 20 minut. Super dodatek do mięs i sałatek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń