Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone placuszki najlepiej smakują z maślanką, kefirem lub też kwaśnym mlekiem.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1039
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1039
Składniki
Obrać i ugotować na półmiękko cztery duże ziemniaki.
Wystudzić je na talerzu.
Wystudzone ziemniaki pokroić na plastry o grubości 1/2 cm.
Wbić na głęboki talerz dwa całe jajka.
Posolić i popieprzyć.
Dodać przyprawę Kucharek.
Wszystko dokładnie roztrzepać widelcem na jednolitą masę.
Na drugi głęboki talerz wsypać bułkę tartą.
Każdy przekrojony plaster ziemniaka obtoczyć w jajku i bułce tartej.
Kłaść na rozgrzany olej.
Smażyć z obu stron na rumiano.
Podawać z chłodnym kefirem lub maślanką. Smacznego !