Do góry

Przekąski Przepis na:

Smażony boczek z pieczarkami i cebulą.

Smażony boczek z pieczarkami i cebulą.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1071 Ocena: 11303

Dodano:

Odsłon: 735

Smażony boczek z pieczarkami i cebulą podane z chlebem jako gorąca przekąska.

Składniki

  • boczek wieprzowy 1 kg
  • cebula 2 szt.
  • małe pieczarki około 28 szt.
  • Sól
  • przyprawa do mięsa
  • chleb
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wymyty, osuszony boczek kroimy w duże kawałki, na około 10 szt. Każdy kawałek boczku solimy i nacieramy w przyprawie do mięsa. Przyprawione kawałki boczku układamy na rozgrzanej patelni bez tłuszczu i smażymy pod przykryciem. Po kilkunasto minutowym smażeniu kawałki boczku przewracamy na drugą stronę, układamy wymyte, osuszone pieczarki i smażymy pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości boczku i pieczarek.

  2. Gdy boczek i pieczarki będą miękkie smażymy bez przykrycia na dużym ogniu w celu wyparowania powstałego sosu i ładnego zarumienienia pieczarek. Usmażone kawałki boczku i pieczarek podajemy z pieczywem(chlebem).

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

grazka950 16 sierpnia dobrze,że mój tego nie widzi-nie wyszłabym z kuchni:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babcitereskiciasta 06 sierpnia To coś dla mężczyzn,mój mąż też byłby szczęśliwy.:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń