Do góry

Przekąski Przepis na:

Smażony cammembert

Smażony cammembert

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 18

Dodano:

Odsłon: 714

Świetna przekąska szczególnie do piwa.

Składniki

  • Ser cammembert, 4 krążki
  • mąka, 50g
  • jajka, 2szt
  • Bułka tarta, 100g
  • ziola prowansalskie, 1szczypta
  • olej, Do głebokiego smażenia
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ser bezpośrednio wyjęty z lodówki kroimy każdy krążek na cztery części.

  2. Rożki serowe obtaczamy w mące,rozmąconym jajku z ziołami prownsalskimi i bułce tartej.

  3. Ściskamy dość mocno panierkę aby ser podczas smażenia nam nie wypłynął.

  4. Mocno rozgrzewamy olej i smażymy na złoty kolor.

  5. Wyjmujemy na papierowe ręczniki aby je nieco odsączyć od tłuszczu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń