Do góry

Dania główne Przepis na:

Smażony dorsz z domowymi frytkami i surówką z selera

Smażony dorsz z domowymi frytkami i surówką z selera

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 61

Dodano:

Odsłon: 1430

Świetne rozwiązanie, jeśli masz ochotę na rybny obiad. Proponujemy dorsza, z frytkami i zdrową surówką z selera.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rozpoczynamy od porcjowania filetu - na 4 równe kawałki. Solimy, pieprzymy i przystępujemy do panierowania.
    Najpierw rybę wrzucamy do mąki, z mąki do roztrzepanego jajka z odrobiną mleka i na końcu do bułki tartej.

  2. Kładziemy tak przygotowaną rybę i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

  3. Połowę selera należy obrać ze skóry. Zetrzeć na tarce na grubych oczkach i skropić połówką cytryny. Teraz wystarczy dodać śmietanę i doprawić solą i cukrem do smaku.

  4. Ziemniaki obieramy, myjemy i tniemy na frytki. My na Wiejskiej wolimy grubsze frytki, a nie takie cieniasy. Smażymy na oleju rzepakowym. Pamiętajcie - wrzucamy osuszone frytki do rozgrzanego oleju.

    Frytki, surówkę i rybę podajemy na talerzu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bryssska 12 marca 2018 Typowy angielski obiad, ryba z frytkami pycha ;-)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń