Do góry

Dania główne Przepis na:

Smażony pstrąg

Smażony pstrąg

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 11

Dodano:

Odsłon: 198

pyszna ryba z chrupiącą skórką

Składniki

  • po rybie na osobę
  • sól, pieprz, pieprz cytrynowy
  • sok z cytryny lub pasta z granatu
  • olej do smażenia
1-2 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ryby dokładnie wymyć, osuszyć papierowymi ręcznikami

    Doprawić solą, pieprzem

  2. natrzeć z obu stron pastą z granatów, albo pokropić sokiem z cytryny

    Odstawić conajmniej na godzinę do lodówki

  3. Następnie smażyć na silnym ogniu po kilka minut z każdej strony (przewracając ryby jak najrzadziej) do uzyskania chrupiącej skórki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń